Om du behöver mer pengar kan du enkelt låna av dig själv. Belåna dina smycken, så får du mer pengar till din utbildning, studentlitteratur, för att gå en skrivkurs eller för att få råd att köpa fler böcker.

Belåna smycken

Det som är så skönt med att belåna smycken och andra värdesaker är att du får pengar, men äger fortfarande dina smycken. Du lånar av dig själv till mycket låg ränta. Det innebär att du omgående får pengar, du behöver inte betala dyr ränta eller oroa dig för fler räkningar. Samtidigt som du inte har sålt din fina ring, örhängena som du fick av mormor eller broschen som du älskar. Allt är fortfarande i din ägo. Det är fördelen med just pantbanken. Idag kan du belåna hos pantbanken online. Du sparar in tid och det kostar dig ingenting. Du går in på Belona Pantbanken och beställer en försäkrad pantpåse gratis. När påsen kommit hem till dig i brevlådan lägger du i dina smycken, lägger påsen på postlådan och får sedan ett erbjudande samma dag som påsen kommer fram. Du antar erbjudandet och på fem minuter har du pengarna på ditt bankkonto.

Mer pengar till böcker

Nu har du mer pengar att investera i litteratur. Du kan använda pengarna till studentlitteratur, köpa en riktig raritet som du upptäckt i ett antikvariat eller så går du en skrivkurs. Litteratur och böcker är kunskap, och kunskap är alltid en investering. Om du pluggar kan det också vara skönt att snabbt kunna få in extra pengar. Du ska flytta eller behöver göra en resa. Som student är det särskilt skönt att kunna belåna av sig själv genom pantbanken. Det ger mycket frihet. Mer pengar, samtidigt som du inte behöver jobba extra några timmar.

Investera i litteratur

Litteratur är inte bara böcker, utan du kan också investera i litteratur på olika sätt om du älskar böckernas värld. Först och främst är en utbildning en investering, men litteratur är så mycket mer än bara ord och kunskap i böcker. Du kan tjäna pengar genom att starta en blogg eller Youtubekanal om litteratur. Du investerar din tid och tillbaka får du reda pengar in på ditt konto efter ett tag. Om du gillar att skriva kan du skriva och ge ut böcker på egen hand. Du måste inte bli svensklärare för att kunna arbeta med litteratur, utan du kan skapa din egen karriär inom litteraturens värld online.