Om du har skrivit ett bokmanus som ska bli utgivet är det väl värt att fira. Det finns många bra sätt att fira. Tycker du till exempel om vin kan det vara passande att ta ett gott glas vin för att fira att din bok äntligen ska publiceras och hitta sina läsare.

Satsa på rött

Rött vin är något som många gillar, är du en av dem ska du köpa hem ett gott rött vin. Ett bra exempel på rött vin är chateauneuf du pape som finns på Vinoteket som är en hemsida där du kan köpa vin på nätet. Châteauneuf-du-Pape är Frankrikes första vinappelation som grundades 1936 och har sedan dess varit en av de mest populära vintillverkarna inte bara i Frankrike, utan också i hela världen. Vinet är mycket smakrikt och kryddigt och är ett eftertraktat rött vin. De har viner i olika prisklasser och du kommer kunna hitta något som passar dig. När du har fått hem ditt vin är det bara att korka upp och fira att din bok har blivit utgiven av ett förlag och njuta av dess goda smak.

När du kollar in utbudet kommer du märka att vinet finns i flera årgångar, och de som är populärast är 1999, 1998, 1990, 2018, 2016, 2000, 2010, 2007 och 2005. Vinet finns i två varianter: Det klassiska som är kraftigt och rikt på tannin och har en högre alkoholhalt på 13-15 % som med tiden utvecklar aromer av örter, kaffe och kanel. Sedan finns den lättare varianten med fruktiga inslag med viss kryddighet.