Om du har studerat fastighetsförvaltning och tagit dina kunskaper till nästa nivå och har själv börjat inom fastighetsbranschen och kanske till och med har din egna bostadsrättsförening kan det vara läge att få stöd för att du ska lyckas inom branschen. Här nedan kan du läsa mer om det.

Hitta rätt stöd

Om du är relativt ny inom fastighetsförvaltning kan det vara svårt att veta hur du ska göra för att hitta företag som kan hjälpa dig med det du behöver. Till att börja med ska du utgå från den ort där din bostadsrättsförening finns. Du kan till exempel hitta fastighetsförvaltning i Stockholm om du bor i Stockholm med omnejd.

Olika tjänster

Inom begreppet fastighetsförvaltning ingår flera olika saker vilket kan vara bra att veta för att du ska hitta rätt hjälp. Det kan till exempel vara så att du behöver hjälp med den ekonomiska biten. Då är det ekonomisk förvaltning du behöver. Tjänsten kan till exempel innebära redovisning, skattefrågor, finansiering och avisering. Det kan också vara bra att få hjälp med juridiken. Då får du hjälp av utbildade jurister som kan allt om fastighetsrätt, avtalsrätt och entreprenadrätt. Sist men inte minst kan du behöva hjälp med teknisk förvaltning. Inom teknisk förvaltning kan de erbjuda planering, skötsel av fastigheten, underhållsplanering och dylikt. Eftersom fastighetsförvaltning är ett brett begrepp är det vanligt att man själv inte har koll på alla områden och därför kan du behöva ta in hjälp inom de områden du själv inte är kunnig inom.

Utbildning