Med tanke på 1900-talets krig och kriser är det kanske inte så märkligt att det skrevs böcker om självhushållning. John Seymours (1914-2004) självhushållningsbok blev en omedelbar bästsäljare och än i dag läses den av personer som vill börja självhushålla på egen gård.

Bok med användbara tips för självhushållning

I boken Självhushållning (2014 i svensk nyöversättning) ger Seymour användbara tips för hur du kan komma i gång med ett eget småskaligt lantbruk. Du behöver förvånansvärt lite mark för att lyckas, och kanske en och annan mindre lantbruksmaskin från Kellfri.se eller liknande.

Allra mest behöver du driv och lust att bilda och utbilda dig inom allt från tomatodling till hönsskötsel. Du kommer långt med grödor och mejeriprodukter, och genom att prova dig fram. Målet är att du och ditt eget hushåll ska ha nytta av det som produceras, men vid ett överskott kan du förstås sälja ägg och fröer vidare.

Genom att läsa John Seymours Självhushållning får du en bra grund i självhushållandets principer. Anledningen till att denna bok blivit något av en självhushållningsbibel är de otaliga tipsen den innehåller. Boken är skriven av en person som behärskar ämnet till fulländning och som dessutom förmedlar tipsen på ett lättillgängligt vis.

Böcker