Läs böcker som utspelar sig på platsen som du reser till. Det gör både resan och läsningen riktigt rolig. Läs både innan och under resan, så får resmålet och litteraturen än mer liv.

Resa

Att resa är ett stort intresse för många svenskar. Det finns så många intressanta platser att besöka i både när och fjärran. Om du vill hitta nya pärlor kan du läsa resemagasinet Vagabond som skriver om både de svenska fjällen och undangömda öar i Thailand. Genom att kombinera din resa med böcker kommer både resan och platsen att få ett annat djup. Låt oss säga att du ska resa till Storbritannien. Varför inte läsa ett par Elisabeth Georges böcker om du ska till London? Eller J.R.R Tolkiens och sedan gå till hans och C.S Lewis favoritpub i Oxford?>

Läsa på resan

Antingen väljer du resmål utifrån böcker eller så läser du böcker utifrån resmål. Det är smart att börja läsa innan du reser. Så får du intressanta uppslag på ställen att besöka. Brukar din favoritkommisarie alltid äta en särskild rätt? Hitta både maträtten och en liknande miljö. Läs sedan medan du är på plats. Vissa författare utgår från verkliga platser och restauranger, medan andra skapar fiktiva platser i en stad eller en by. Om du garanterat vill läsa om verkliga platser kan du läsa biografier. Det kan vara riktigt spännande att läsa en biografi som utspelar sig under andra världskriget eller kalla kriget och sedan besöka platserna när du åker till Berlin eller Stalingrad.